Web Content Display

Uutiset

Asset Publisher

Unionin rekisteriin liittyvä REKA-asiointijärjestelmä avattu

 

Energiavirasto on avannut 22.11 unionin rekisteriin liittyvää asiointia varten uuden sähköisen asiointijärjestelmän (REKA). REKA tehostaa unionin rekisteriin liittyvien hakemusten, päivityspyyntöjen ja yhteydenottojen käsittelyä ja helpottaa asiakkaiden asiointia Energiaviraston suuntaan sekä korvaa pääasiallisesti nykyiset paperiset lomakkeet.

REKA on Energiaviraston hallinnoima sovellus ja erillinen sovellus unionin rekisteristä. REKA ei aiheuta muutoksia unionin rekisteriin, vaan toimii sen rinnalla Energiaviraston sähköisenä työkaluna. REKAa käytetään verkkopankkitunnuksilla kirjautuen osoitteesta https://reka.energiavirasto.fi tai Energiaviraston verkkosivujen kautta.

REKAssa avointen päästöoikeustilien edustajat voivat tehdä hakemuksia tilin avaamiseksi, sulkemiseksi ja haltuun ottamiseksi sekä edustajien muuttamiseksi. Tilinedustajat voivat myös päivittää omia sekä tilin ja tilinomistajan tietoja päivityspyynnöllä, seurata hakemuksen edistymistä sekä ottaa yhteyttä Energiavirastoon.

REKAn käyttöön ottaminen ei vaadi erillisten käyttäjätunnusten ja salasanojen luontia, vaan järjestelmän käyttöoikeus on automaattisesti kaikilla, joilla on verkkopankkitunnukset käytössään. Unionin rekisteristä tulevia esitäyttötietoja näytetään kuitenkin vain unionin rekisterissä kulloinkin oleville avointen tilien edustajille ja siinä laajuudessa, mitä kyseiset henkilöt näkevät unionin rekisterissäkin.

Lisätiedot: Tekninen asiantuntija Tiina Luoma, puh 029 5050 040


Web Content Display